Športsko društvo Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 29.04.2019.
futsal 1 mjesto

Izvrstan uspjeh futsal ekipe Ekonomskog fakulteta

U sportskoj dvorani Martinovka 28.04.2019. održana je završnica futsal Sveučilišnog prvenstva grada Zagreba u muškoj konkurenciji. Ekonomski fakultet osvojio je izvrsno 1. mjesto.

Pod vodstvom trenera i voditelja Darija Posarića i Martina Riseka, momčad je prošle sezone osvojila srebro u premijernom izdanju kupa i nesretno ispala u četvrtfinalu lige te je ove sezone htjela isprati gorak okus, ispraviti pogreške i otići korak dalje u najvažnijem sveučilišnom natjecanju.

Svrstan u skupinu A, Futsal EFZG je suvereno uz gol razliku 62:16 ostvario svih 9 pobjeda.

Nakon odličnih igara u skupini i srebra u kupu drugu godinu zaredom, momčad je sama sebi obećala da će ova sezona biti povijesna i da se napokon popnemo na najvišu stepenicu.

U polufinalu nas je čekao drugi prošlogodišnji finalist i možda najveća prepreka, momčad Edward Bernaysa predvođena našim bivšim proslavljenim igračem i voditeljem Dinom Bartolucijem. Naši dečki su izvrsnom pobjedom 3:1 ostvarili plasman u veliko finale, a u te dvije utakmice treba posebno istaknuti kostur naše momčadi oko koje se par godina gradi momčad, a to su Mario Jeličić, Tomislav Primorac, Hrvoje Žuvela, Marko Lonza, Mislav Tomić i Ivan Matković uz sve ostale igrače.

U finalnom dvoboju, mogli smo vidjeti odličan susret protiv Građevinskog fakulteta. Iako je na terenu bilo puno neizvjesnije nego što to rezultat pokazuje, pobjedom od 5:1 smo osvojili konačno najvrijedniji pehar i postali prvaci Sveučilišne futsal lige za sezonu 2018./2019.! Za najboljeg i najkorisnijeg igrača proglašen je naš kapetan Domagoj Durlen, a svi ostali dečki, sljedeći njegov primjer, su ove sezone pokazali kako se bori na terenu i ponaša izvan njega promičući tako sve vrijednosti sporta i ugled Ekonomskog fakulteta u Zagrebu!

FacebookTwitterGoogle+PinteresttumblrRedditStumbleUponEmail