Športsko društvo Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 07.12.2017.
20170504_153647

Izvjestaj sa tjedna sportasa 2017

U razdoblju od 2. do 5. svibnja 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji ŠDEF-a (Športskog društva Ekonomskog fakulteta) obilježen je 3. Tjedan sportaša EFZG-a. U sadržajnom sportskom programu koji je obuhvatio različite sportove (futsal, rukomet i odbojka) aktivno je sudjelovalo više od 250 studenata sportaša te 10-ak profesora i djelatnika Fakulteta.

Na malonogometnom (futsal) turniru EFZG-a nastupilo je 15 momčadi koje su bile raspoređene u pet skupina. Nakon grupne faze natjecanja, uslijedile su završne utakmice. Nakon izjednačene borbe i vrhunske prezentacije nogometne igre, ali i fer igre kako i priliči našim studentima, titulu najbolje momčadi na turniru ponijela je ekipa „Freshmanovci“ (studenti 2 godine) koji drugu godinu za redom osvajaju naslov pobjednika. Ona je u finalnoj utakmici s rezultatom 4:2 nadmašila ekipu „Los-Mor“(studenti 2 godine). Treće mjesto na turniru je osvojila ekipa „Sikire“(studenti 3 godine) pobjedom od 2:0 nad ekipom „FC Leicester“(studenti 2 godine). Ekipa „Sikire“ također drugu godinu za redom osvaja treće mjesto. Pobjednici turnira nastupili su u sljedećem sastavu: Fran Prelević, Sandro Žigić, Kristijan Žunec Veliki, Martin Zefkić, Hrvoje Žuvela, Vito Penić, Luka Žilić i Marko Prgin. Svi najbolji pojedinci proglašeni su iz pobjedničke ekipe. Najboljim igračem turnira proglašen je Hrvoje Žuvela, najboljim strijelcem turnira proglašen je Luka Žilić s 10 postignutih pogodaka, a najbolji golman proglašen je Kristijan Žunec Veliki.

U rukometu i odbojci  također su održani već tradicionalni sportski susreti između nastavnika i studentskih reprezentacija EFZG-a. U rukometnim susretima profesori EFZG-a su uspjeli pružiti dostojan otpor, najprije su nastavnici odigrali utakmicu sa ženskom selekcijom EFZG-a koja je završila u korist studentica s rezultatom 12:11. Nakon toga je uslijedila izuzetno napeta utakmica muških ekipa. U konačnici s(p)retnijim pokazali su se studenti koji su slavili s minimalnom razlikom 18:16. Treću utakmicu, odigrali su nastavnici s mješovitom ekipom studenata i studentica. Rezultatom 13:12 slavili su profesori i tako dokazali da još uvijek mogu biti dostojan protivnik mladim snagama. Za ekipu nastavnika nastupili su: Tomislav Hernaus, Tomislav Baković, Ilko Vrankić, Mate Madžar, Marko Čule, Dario Begonja i Luka Lenardić (demonstrator – golman). Studentice su predstavljale: Ana Ivanda, Dora Lukić, Lucija Zubak, Petra Lojer, Nita Aliti i  Anamarija Ljubičić, a studente: Matija Vrbić, Fran Bašić, Dario Varošanec, Mislav Ivanković, Luka Marjanović, Roko Kosović, Ante Tojčić, Daren Dimitrijević, Robert Tokić i Karlo Mrkša.

Konačno, održana je i odbojkaška utakmica, u kojoj su profesori po drugi puta uspjeli svladati odbojkaški tim studenata. Ukupni rezultat je bio 2:1 u setovima (21:25, 25:23, 16:14). Profesorski tim predstavljali su: Tomislav Hernaus, Tomislav Baković, Zoran Krupka, Ivan Milinović, Marko Čule i Luka Lenardić. Studentski odbojkaški tim nastupio je u mješovitom sastavu: Matea Borbaš, Martin Kalinić, Goran Lepušić, Dinor Cota, Marina Kos i Petra Zubić.

Ovogodišnji tjedan sportaša Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pokazao je svu raskoš sportskog duha i talenta, kako studenata, tako i profesora i djelatnika Fakulteta. Još jednom pokazali smo zajedništvo i potvrdili kakvo sportsko srce ima Ekonomski fakultet. Velike zahvale na pruženoj podršci upućujemo Upravi fakulteta i muškoj malonogometnoj reprezentaciji Fakulteta. Veselimo se sljedećem Tjednu sportaša i ponovnoj prilici za neformalno druženje studenata i nastavnika.

FacebookTwitterGoogle+PinteresttumblrRedditStumbleUponEmail