Športsko društvo Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 23.06.2013.
Košarkašice 2013

EFZG sveukupni pobjednik Sveučilišnog prvenstva

Ekonomski fakultet je sveukupni pobjednik Sveučilišnog športskog prvenstva grada Zagreba, u ženskoj i muškoj konkurenciji, za natjecateljsku sezonu 2012./2013. Time je fakultet ponovio uspjeh iz sezone 1999./2000.

 

Sportaši EF-a (93 studentice i 130 studenta) natjecali su se u: vaterpolu, squashu, šahu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, rukometu na pijesku, veslanju, tenisu, plivanju, atletici, odbojci, rukometu, futsalu i košarci, te masovnim sudjelovanjem na rolanju i krosu. Vrijedne rezultate studentice su ostvarile u konkurenciji 28, a studenti 31 fakulteta, sastavnica zagrebačkog Sveučilišta.

Predsjednica Športskog društva EF-a, prof. dr. sc Vlasta Bahovec, preuzela je pehare za osvojena 1. mjesta i velike prijelazne pehare, koji će ostati na Ekonomskom fakultetu, najmanje godinu dana.

Među tri najbolja Fakulteta plasirali su se i Kineziološki fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, te Medicinski Fakultet. Ovim uspjehom Ekonomski fakultet je postao najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, dok u ženskoj konkurenciji i u ukupnom broju osvojenih prvenstava i dalje dominira Kineziološki fakultet.

Vjerujemo kako ovaj uspjeh pridonosi ugledu i promociji sporta na Fakulteta, te će omogućiti sportašima EF-a podršku, u nastojanjima spoja uspješnog studiranja i nastavka bavljenja sportom. Svojom upornošću, odgovornošću, zalaganjem, a često i odricanjem, sportaši EF-a ponosno predstavljaju instituciju kojoj pripadaju i svoje Športsko društvo. Ponosni i na inozemne uspjehe, želja je sportaša nastaviti tradiciju dobrih rezultata.

FacebookTwitterGoogle+PinteresttumblrRedditStumbleUponEmail