Športsko društvo Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 12.04.2022.
EFZG badminton M 1.mjesto

Izvrstan uspjeh badminton ekipa Ekonomskog fakulteta

Na Zagrebačkom velesajmu 02.04.2022. održano je Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba u badmintonu. U ženskoj kategoriji natjecalo se 7 ekipa. Boje našeg fakulteta branile su Ira Misir, Doroteja Brkić i Lucija Buchberger. Djevojke su u grupnoj fazi pobijedile Veterinu i FSB te izgubile protiv Filozofskog fakulteta, ali su se u finalnom susretu opet srele te pobijedile 3:1 i samim time osvojile 1. mjesto.

S druge strane, u muškoj kategoriji se natjecalo 12 ekipa raspoređenih u 3 grupe. Boje EFZG-a su branili Lovro Ibriks, Dino Ivčević i Filip Jagar. Mladići su prošli sve ispite u grupi bez izgubljenog meča te na taj način ostvarili direktan plasman u polufinale. Tamo su pobijedili varaždinski FOI s 2:0, a u finalu ih je čekao favorit turnira FSB. Nakon mečeva u singlu rezultat je bio 1:1, što znači da je meč u parovima odlučivao pobjednika turnira. Dino i Filip su iznenadili i pobijedili s 2:0 u gemovima te time vratili titulu EFZG-u.

U individualnom dijelu nastupili su samo dečki. Dino je zaustavljen u osmini finala, Lovro je pokazao odličnu igru, no dalje od četvrtfinala nije mogao, a Filip je otišao do kraja i zlatu u grupnom dijelu pridodao i zlato u individualnom dijelu.

Čestitke našoj badminton ekipi te se nadamo da će isti uspjeh ponoviti i iduće godine.

FacebookTwitterGoogle+PinteresttumblrRedditStumbleUponEmail