Športsko društvo Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 11.05.2016.
rukomet nastavnici-studenti

Izvještaj sa tjedna sportaša 2016

U razdoblju od 2. do 6. svibnja 2016. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji ŠDEF-a (Športskog društva Ekonomskog fakulteta) obilježen je Tjedan sportaša EFZG-a. U sadržajnom sportskom programu koji je obuhvatio različite sportove (mali nogomet, košarka, rukomet i odbojka) aktivno je sudjelovalo više od 250 studenata sportaša te 20-ak profesora i djelatnika Fakulteta.

 

Na malonogometnom (futsal) turniru EFZG-a nastupilo je 18 momčadi koje su bile raspoređene u šest skupina. Nakon grupne faze natjecanja, uslijedile su završne utakmice. Nakon izjednačene borbe i vrhunske prezentacije nogometne igre, ali i fer igre kako i priliči našim studentima, titulu najbolje momčadi na turniru ponijela je ekipa „Freshmanovci“. Ona je u finalnoj utakmici s rezultatom 3:0 nadmašila ekipu „U-18“. Treće mjesto na turniru je osvojila ekipa „Sikire“ pobjedom od 5:1 nad ekipom „Konoba Galić i prijatelji“. Pobjednici turnira nastupili su u sljedećem sastavu: Fran Prelević, Vito Penić, Sandro Žigić, Kristijan Žunec Veliki, Martin Zefkić i Hrvoje Žuvela. Najboljim igračem i najboljim strijelcem turnira proglašen je Hrvoje Žuvela iz pobjedničke ekipe s 8 postignutih pogodaka, a najbolji golman proglašen je Juraj Škrlec iz ekipe „Sikire“.

pobijednici futsal turnira EFZG 2016 ekipa Freshmanovci

Nastavnici su odigrali tri utakmice u sklopu futsal turnira, pri čemu su ostvarili prolaz u četvrtfinale ali tu ih je zaustavila ekipa „Konoba Galić i prijatelji“ sa rezultatom 2:0. Na ovogodišnjem turniru nastupili su u sastavu: Mislav Ante Omazić, Petar Sorić, Velibor Mačkić, Tomislav Baković, Tomislav Hernaus, Saša Jakšić, Miroslav Mandić, Ivan Novak, Ivan Šilhan, Luka Lenardić te Mirko Rogošić.

U ostalim sportovima također su održani već tradicionalni sportski susreti između nastavnika i studentskih reprezentacija EFZG-a. U košarkaškoj utakmici studenti su s(p)retniji i nakon ravnopravne dvije četvrtine na kraju slomili otpor protivničke momčadi te pobijedili rezultatom 63:46. U spomenutoj utakmici nastavnike su predstavljali: Ilko Vrankić, Davor Filipović, Tomislav Baković, Nikola Sambolić,  Goran Koščak, Stjepan Martinovski, Andrija Vidović te Darko Rešetar, dok su za studente nastupili: M. Martinović, F. Škugor, I. Levarda, Š. Klapan, M. Labaš, I. Galić, I. Kusalić, M. Juršić, N. Pević te R. Tonković.

U rukometnim susretima profesori EFZG-a su uspjeli pružiti dostojan otpor u prvom djelu utakmice ali studenti su pokazali svoju kvalitetu i pobijedili rezultatom 27:20. Za ekipu nastavnika nastupili su: Josip Mikulić, Ilko Vrankić, Velibor Mačkić, Ivan Milinović, Marko Čule, Mate Madžar i Luka Lenardić. Studente su predstavljali: K. K. Zurovac, D. Begonja, R. Tokić, D. Tominac, D. Jović, A. Šimović, D. Dimitrijević, N. Radočaj, R. Kosović, H. Krešić te M. Ćurković.

Konačno, održana je i odbojkaška utakmica u kojoj su profesori nakon pružene dobre partije ipak izgubili sa 2:0 u setovima (25:20, 25:20). Profesorski tim predstavljali su: Tomislav Hernaus, Zoran Krupka, Ivan Milinović, Marko Čule, Goran Kukolj te Iva Vuković. Studentski odbojkaški tim nastupio je u mješovitom sastavu: L. Božić, M. Ćaja, T. Faci, M. Borbaš, J. Ćaćić, M. Jukić te M. Kalinić.

odbojka nastavnici-studenti

Ovogodišnji tjedan sportaša Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pokazao je svu raskoš sportskog duha i talenta, kako studenata, tako i profesora i djelatnika Fakulteta. Još jednom pokazali smo zajedništvo i potvrdili kakvo sportsko srce ima Ekonomski fakultet. Velike zahvale na pruženoj podršci upućujemo Upravi fakulteta i muškoj malonogometnoj reprezentaciji Fakulteta, kao i donatoru Jamnici d.d. Veselimo se sljedećem Tjednu sportaša i ponovnoj prilici za neformalno druženje studenata i nastavnika.

 

FacebookTwitterGoogle+PinteresttumblrRedditStumbleUponEmail