Športsko društvo Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 19.12.2012.
Eurobeograd 2012

Eurobelgrade 2012

Napisao: Matko Mastilica i Petra Kardum

Eurobelgrade

EuroBelgrade je mlada studentska organizacija koja okuplja studente s Sveučilišta u Beogradu. Zajedničko svim članovima organizacije je njihov interes u upravljanju velikim događajima i strast za sportom. Nakon dugogodišnjeg nastupanja po raznim studentskim sportskim turnirima odlučeno je da u Beogradu pokušaju napraviti neprofitabilni studentski turnir. Euro Beograd 2012 je po drugi put organizirani međunarodni studentski sportski turnir koji su organizirali Fakultet organizacijskih znanosti iz Beograda u suradnji s Fakultetom za sport i fizički odgoj, uz potporu cijelog Sveučilišta u Beogradu.

Tijekom četiri dana studenti i studentice imaju priliku igrati mali nogomet, odbojku, košarku ili vaterpolo tijekom dana, a navečer su organizirana zajednička druženja i tulumi. Svaka od sportskih ekipa dobije po jednog vodiča koji se brine o njima za vrijeme boravka u Beogradu (čekanje pri dolasku, vođenje na utakmice, vođenje u razgledavanje, vođenje na organizirane tulume…). Uz sportska natjecanja i tulume organiziraju se posjete nekim od najatraktivnijih i najpoznatijih znamenitosti Beograda. Organizatori nude tri smještaja: dvorana, hostel i hotel. Naše ekipe ove godine su spavale u hostelu.

Misija turnira: Stvoriti mjesto sinteze mladih i sporta, duh i kvalitetu, a odatle razviti snažan odnos među studentima iz Europe i Srbije. Projekt EuroBelgrade razbija granice, barijere i predrasude, u isto vrijeme stvara osnovu za pokretanje i razvijanje suradnje između stranih i domaćih Sveučilišta, kao i samih sudionika tijekom kasnije profesionalne karijere. Vizija – sve veći broj mladih ljudi iz cijelog svijeta, koji će svake godine kući ponijeti puno novih sjećanja, iskustava, prijateljstva i lijepe slike Beograda i Srbije.

Ove godine na turniru nastupale su ekipe iz 6 zemalja (Srbija, Hrvatska, Španjolska, Alžir, Crna Gora, Rumunjska) s oko 500 studenata i studentica u 4 sportske  discipline (ukupno 180 studentica i studenata iz stranih zemalja, te oko 300 studenata i studentica iz Beograda).

Naši natjecatelji i rezultati

VODITELJI

Matko Mastilica (odbojka), Dario Bojčić (futsal studentice), David Skala (vaterpolo)

ODBOJKA STUDENTI 3. MJESTO

Marino Poropat, Mario Nikolaus, Filip Dumbović, Paolo Zaimović, Jurica Skorin, Niko Goga, Ivan Đorđević

VATERPOLO STUDENTI 4. MJESTO

Tomislav Skorup, Šime Zanchi, Vlatko Bracun, Alen Vujcic , Juraj Krizanic, Hrvoje Markic, Marin Berlengi , Ozren Winkler, Mihovil Staroveski, David Skala

FUTSAL STUDENTICE 4. MJESTO

Petra Kardum, Helena Hedl, Marija Horvatić, Petra Jakopović, Antonina Jeličić, Dajana Ćorić, Marija Strugar , Maja Požgaj, Kristina Mulahalilović.

eurobeograd3 eurobeograd4

Opći dojam

Organizacija cijelog natjecanja a pogotovo sportskog djela bila je na jako visokoj razini, a kotizacija za ovaj turnir je bila najjeftinija od svih studentskih turnira. Ovo nam je drugi nastup na ovom turniru, nakon 5. mjesta prošle godine ove godine smo uspjeli napokon pobjediti i neke ekipe iz Beograda, te osvojiti 3. mjesto, a male nijanse su nas udaljile od osvajanja prvog mjesta. Sve je bilo super, osim dodjele pehara, gdje su organizatori, umjesto nas, proglasili drugi fakultet na 3. mjestu, ali greška se ubrzo ispravila.

Futsal studentice (piše Petra Kardum)

Možemo slobodno reći kako je nedostajalo malo sportske sreće za medalju, naime do posljednje utakmice bili smo u igri za osvajanje odličja. Po pitanju smještaja, hrane i gostoprimstva moramo pohvaliti organizatore, koji su zbilja uspjeli sve organizirati na zavidnoj razini. Na žalost, zbog rasporeda utakmica nismo uspjeli vidjeti previše grada, ali ono što smo vidjeli nas je oduševilo i ostavilo poseban dojam na nas. Najveća zamjerka je organizacija utakmica. Naime, utakmice su se odigravale na vanjskim terenima s umjetnom travom po prilično niskim temperaturama (od 3 dana natjecanja, 2 dana je padala kiša), a naše igračice su se nerijetko morale presvlačiti vani ili u wc-u obližnje dvorane, jer organizatori nisu osigurali svlačionice. Također, malo su nas bunila pravila nogometne igre, bilo je nekoliko preinaka (nema udarca iz kuta, ako vratar dira loptu), na što nam je trebalo dosta vremena kako bi se naviknuli. U svim ostalim aspektima naša ekipa je zadovoljna i preporuča nastup na sljedećem natjecanju EuroBelgrade i drugim ekipama ŠDEF-a.

FacebookTwitterGoogle+PinteresttumblrRedditStumbleUponEmail