Športsko društvo Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 22.05.2013.
efzg-kosarka-best

BEST Beograd 2013

Napisao: Domagoj Stojanović

Na samom turniru sudjelovalo je gotovo 1000 studenata iz desetak europskih država, dok je na košarkaškom dijelu turnira sudjelovalo 10 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Francuske i Libanona.

Naša ekipa bila je smještena u skupinu A s ekipama: Kinezološki fakultet-Beograd, Sveučilište-Pariz, LAW-Libanon i Singidunum-Univerzitet Beograd. Nakon  razigravanja po skupinama ekipa EF2 zauzela je drugo mjesto u skupini, izgubivši jedino od Sveučilišta Pariz.

Drugo mjesto u skupini osiguralo nam je polufinalni dvoboj protiv višestrukih prvaka Srbije, ekipe Fakulteta organizacionih nauka iz Beograda. U tijesnom polufinalu na kraju smo poraženi sa 7 koševa razlike. U utakmici za treće mjesto susreli smo se ponovno s ekipom Sveučilišta-Pariz i u neizvjesnoj završnici izgubili 2 razlike,  promašivši napad za pobjedu. Tako smo na kraju zauzeli solidno četvrto mjesto na ovom jakom turniru.

Za EF2 nastupali su: Goran Kragulj, Marin Ljolje, Hrvoje Kravos, Luka Babun, Kristijan Šutalo, Jakov Baloković, Marin Prugovečki, Domagoj Stojanović, te trener Lovro Vučković.

Organizacija turnira je, kao i svake godine, bila za svaku pohvalu, od dvorane, prijevoza, hotela, do zabave.

Zahvalili bi se fakultetu i ŠDEF-u na financijskoj pomoći, te pomoći pri organizaciji putovanja.

FacebookTwitterGoogle+PinteresttumblrRedditStumbleUponEmail