Športsko društvo Ekonomskog fakulteta

Objavljeno: 10.12.2012.
Logo ŠDEF-a

Beograd BIG 2012.

Napisao: Franjo Brzović

Rukometna ekipa Ekonomskog fakulteta sudjelovala je na sportskom međunarodnom turniru. Turnir se odvijao u glavnom gradu Republike Srbije , u Beogradu, u periodu 18.-21. listopada 2012. godine.

Belgrade International Games ( BIG ) službeni je naziv ovog turnira. Događaj je zamišljen kao nadmetanje fakulteta u raznim sportvima . Ovo je 7. po redu BIG i iz godine u godinu ima sve više sudionika. U koordinaciji s raznim ministarstvima i ostalim udrugama , FON ( Fakultet organizacionih nauka ) iz Beograda je glavni organizator ove priredbe. Natjecanja su se odvijala u slijedećim sportovima: futsal, odbojka (m/ž), rukomet (m/ž), vaterpolo, cheerleading, squash, te košarka. Natjecatelji su predstavljali svoje fakultete iz mnogih država: Alžir, Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Švicarska, Francuska, Makedonija, Crna Gora, te domaći predstavnici iz Srbije.

Na žalost, ove godine Hrvatsku ekspediciju je uz našu ekipu još predstavljala samo vaterpolo ekipa VERN-a. Rukometna ekipa u sastavu : Franjo Brzović, Miro Grbešić, Ivan Pavičić, Sebastijan Dučkić, Dominik Milolož, Vedran Vukoša, Ante Šimović, Marko Mokrović i Marjan Martinović , osvojila je 4. mjesto. Nakon što smo u skupini pobijedili studente iz Švicarske, u polufinalu smo izgubili od Beogradskog FON-a. U borbi za 3. mjesto, tijesno smo izgubili od domaćeg Elektrotehničkog fakulteta. Kolege sa VERN-a osvojili su 6. mjesto.

Sam doček i organizacija je bila na vrlo visokom nivou. Studentima su sve potrebne informacije bile lako dostupne. Organizator je svakoj ekipi omogućio 2 voditelja, koja su bila na raspolaganju ekipi tokom cijelog turnira. U hotelu Slavija, gdje su bile smještene ekipe, bio je info pult, gdje su volonteri dali sve od sebe kako bi studentima bilo što ugodnije. Organizator je omogućio sportašima vrlo dobre uvjete za igru, odlične dvorane, profesionalne suce i po potrebi profesionalnu liječničku pomoć. Naša ekipa, srećom, prošla je bez ozljeda.

U ime ekipe, želim se zahvaliti Športskom društvu Ekonomskog fakulteta što nam je pomogao i tako omogućio sudjelovanje na velikom međunarodnom događaju, te organizatoru i volonterima na sjajnom gostoprimstvu i ljubaznosti, a i protivničkim sportašima na fer i sportskoj borbi.

FacebookTwitterGoogle+PinteresttumblrRedditStumbleUponEmail